Over Brigitte Senft

Ik ben Brigitte Senft, en ben in 1997 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool Eindhoven.Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als algemeen fysiotherapeute ben ik gestart met de opleiding tot geregistreerd bekkenfysiotherapeute. Sinds 2008 draag ik deze specialisatie met veel plezier uit.

Bekkenfysiotherapie is een heel dynamische, uitdagende en boeiende specialisatie binnen de fysiotherapie. Met veel plezier werk ik met mijn cliënten aan het herwinnen van de kwaliteit van leven die als gevolg van de klachten in het bekken- en bekkenbodemgebied verstoord zijn geraakt. Te denken valt onder andere aan verlies van urine en/of ontlasting, obstipatie klachten, het niet kunnen uitstellen van aandrang voor urine en/of ontlasting, stuitklachten, klachten tijdens de zwangerschap of na de bevalling, klachten op seksuologisch gebied, rondom een bekken en/of buik operatie, en verzakkingsklachten.

Begin van 2019 heb ik de opleiding Seksuologisch counseler afgerond. Een erg mooie aanvulling op de bekkenfysiotherapie.

Naast mijn werkzaamheden als bekkenfysiotherapeute ben ik moeder van Noud, een heerlijke puber. Ik vind het heerlijk om er, met het gezin of vrienden, op uit te gaan. Hardlopen, motorrijden, skiën, wandelen en gezellig met vrienden of familie samen zijn, zijn een paar bezigheden waar ik ontzettend van kan genieten.